Nyttiga kanelbullar–gluten och mjölkfria!

Ibland snubblar jag över recept här och var! Häromdagen var det ett recept i en grupp på facebook. ursprungsreceptet hittar du här.

Jag hade dock ingen kokosmjöl hemma! Så gjorde om det och tog fin mix istället. Blev samma smartpointvärde ändå! Ska absolut köpa hem kokosmjöl och göra utifrån ursprungsreceptet. Blev helt ok bullar men lite torra!

DSC_0918

Ingredienser
  • 1 12 dl Semper Fin mix

  • 1 tsk Vaniljpulver

  • 3 msk Fiberhusk

  • 12 tsk Bakpulver

  • 14 tsk salt

  • 1 tsk ICA Sötströ

  • 1 st Ägg

  • 1 st Äggvita

Fyllning

  • 1 msk sötströ

  • 1,5 msk kanel

  • 4 msk Mandelmjölk eller vatten

  • 2 msk Mandelmjöl

Gör såhär:

  1. sätt ugnen på 200 grader
  2. Blanda ihop alla ingredienser till en deg i en bunke
  3. Kavla ut degen till en tunn rektangel (om den fastnar använd lite Fin mix)
  4. Blanda ihop ingredienserna till fyllningen och bred ut över degen.
  5. Rulla ihop degen.
  6. Om du vill kan du stoppa in hela rullen i ugnen och dela den i bitar efter gräddningen. Alternativt skära rullen i små bitar och lägga i formar.
  7. Ställ in i ugnen i ca 20-25 minuter.
some_text

You may also like

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *